Sopisiko autoilualan kevytyrittäjyys sinulle?

Sopisiko autoilualan kevytyrittäjyys sinulle?

6th huhtikuu 2022 Off By kia

Oletko kruisailuharrastaja ja mietit miten harrastuksesta voisi tehdä rahaa? Autoa-alalla voit työskennellä niin sivutoimisesti kuin päätoimisestikin. Yksi vaihtoehto on tarjota esimerkiksi kruisailumatkoja turisteille tai tuunata autoja tai mitä vaan keksitkään. Mikäli olet autoalan ammattilainen, niin yrittäjyys voi näyttäytyä houkuttelevana vaihtoehtona palkkatyölle. Yrittäjäksi voit päätyä missä vaiheessa tahansa uraa. Jotkut yrittäjistä ovat toimineet aluksi toisen palveluksessa töissä ja myöhemmin työllistäneet itsensä. Toiset ovat toimineet yrittäjinä alusta lähtien.

Yrittämisen aloittamisen kynnys on usein ollut byrokratiassa ja monenlaisten maksuasioiden opettelussa. Sinun pitää myös perustaa toiminimi tai jokin muu yhtiömuoto. Olet myös velvollinen hoitamaan kirjanpitoa. Mikäli olet epävarma yrittäjyydestä ylipäätään tai haluat vain kokeilla yritystoimintaa, niin suoraan yrityksen perustaminen ei välttämättä ole kannattavaa.

Yrittäjyydestä kiinnostuneille on kuitenkin tarjolla kevyempikin vaihtoehto. Tässä artikkelissa kerromme kevytyrittäjyydestä, jossa on kysymys toimimisesta yrittäjyyden ja palkansaajan välimaastossa. Kevytyrittäjyys on loistava vaihtoehto sinulle, jos haluat testata jotain liikeideaa käytännössä tai toimia sivutoimisena yrittäjänä. Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos esimerkiksi toimit vain osan vuodesta yrittäjänä.

Kevytyrittäjyys pähkinänkuoressa

Kevytyrittäjyydessä on kysymys itsesi työllistämisestä ilman yrityksen perustamista. Kyse on siitä, että asiakkaan kanssa sovit työn tekemisestä ja määrittelet hinnan työllesi, jonka työstäsi haluat. Asiakas tilaa tai ostaa palvelusi, joka voi olla esimerkiksi kruisailumatka, autonhuolto tai jotain muuta vastaavaa, mitä tarjoat. Sen jälkeen laskutat asiakastasi laskutuspalvelun kautta, ja laskutuspalvelu tilittää rahat sinulle palkkana tilillesi. Laskutuspalvelu veloittaa prosentuaalisen summan provisionaan palkkioksi palkan tilittämisestä.

Laskutuspalvelualan uranuurtaja on Invoicery yhtiö, joka johtava laskutuspalvelu pohjoismaissa. Tämä Ruotsissa vuonna 1999 perustettu laskutuspalvelu on sittemmin levinnyt kaikkialle pohjoismaihin. Invoicery hoitaa kaiken maksuliikenteen sinun ja asiakkaasi välillä. Sinä vastaat itse työstä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta. Yritys hoitaa raha-asiat, mutta muuten olet itse pomo. Konkreettisin hyöty palvelusta on se, että vapaudut itse maksuliikenteestä ja kaikesta byrokratiasta, ja voit keskittyä itse työn tekemiseen, asiakkaisiin ja markkinointiin.

Kevytyrittäjyyden hyödyt

Kevytyrittäjyyden suurin hyöty tulee siitä, että laskutuspalvelu hoitaa puolestasi kaiken paperityön, veroasiat ja niin edelleen, juuri ne asiat, jotka yleensä kiinnostavat vähiten yrittäjiä. Mikäli olet aloitteleva yrittäjä, niin laskutuspalvelu on loistava vaihtoehto, koska voit keskittyä täysillä testaamaan liikeideaasi, ilman huolta byrokratiasta, veroista, kirjanpidosta tai monimutkaisista laskutusjärjestelmistä. Palkka maksetaan laskuttamasi tulojen perusteella, eli voit aloittaa rauhassa yritystoiminnan, vaikka sivutoimisesti päivätyösi ohella.

Kevytyrittäjyydestä ei koidu sinulle mitään ylimääräisiä kuluja. Ainut kustannus sinulle on hyvin kohtuullinen prosentuaalinen laskutuspalkkio palkanmaksun yhteydessä. Siltä ajalta kuin sinulla ei ole toimintaa, niin myöskään kuluja ei kevytyrittäjyydestä muodostu. Muita kuluja sinulle toki monesti muodostuu, aivan kuin kaikille itsensä työllistäville. Kulut voivat olla työvälineet ja niin edelleen. Yleisin tilanne, jossa kevytyrittäjyyttä harjoitetaan ovat sivutoimiset tulot, freelancer työt ja yritystoiminnan kokeileminen.

Missä tilanteissa kevytyrittäjyys on paras vaihtoehto?

Mikäli teet keikkatöitä sivutoimisesti tai päätoimisesti niin kannattaa harkita kevytyrittäjyyttä. Lisäksi yritystoiminnan ja liikeidean testaaminen hoituu helpoiten laskutuspalvelun avulla, koska silloin sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä. Mikäli yritystoimintasi laajenee jossain vaiheessa sinut kokopäiväsesti työllistäväksi, niin silloin yrityksen perustamista kannattaa harkita. Joissain tilanteissa on myös kätevää yhdistää yrittäjyys ja laskutuspalvelu, jolloin voit laskuttaa osan töistä laskutuspalvelun kautta.

Invoicery laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa osan töistäsi myös ulkomailla. Invoicery on perehtynyt kansainväliseen maksuliikenteeseen jo vuosikymmenien ajan. Eli sinun ei tarvitse stressata ulkomailla laskuttamisesta. Voit tarvittaessa siis laskuttaa ulkomaalaisilta asiakkailta saamasi palkkiot kätevästi Invoiceryn avulla.