Näin nappaat iPhonella parhaat kuvat huviajelun lomassa

Näin nappaat iPhonella parhaat kuvat huviajelun lomassa

1st kesäkuu 2021 Off By kia

Yksi parhaimmista tavoista nauttia ympärillä olevista maisemista on huviajelun aikana. Kesä lieneekin suosituin vuodenaika huviajelun kannalta, sillä sää on tällöin hyvä ja sallii usein myös avoautolla ajelun, joita harvoin näkee katukuvassa talviaikaan. Huviajelun aikana onkin helppo keskittyä ennen kaikkea hauskanpitoon ja nauttia ympärillä vilisevistä kauniista maisemista.

Laadukkaita kuvia myös älypuhelimella

Huviajelua voi harrastaa sekä kotimaassa että loman aikana ulkomailla. Itse asiassa yksi parhaimmista tavoista tutustua uuteen maahan tai kohteeseen on vuokrata auto. Huviajelulle kannattaa varata riittävästi aikaa, jos kuskikin haluaa napata omia kuvia, mutta muussa tapauksessa matkustajat voivat ottaa tämän tehtävän harteilleen.

Älypuhelimet on varustettu nykyisin jo niin laadukkailla kameroilla, että kookkaampia järjestelmäkameroita ei välttämättä tarvitse kantaa enää ollenkaan mukana upeiden kuvien ottamiseksi. Älypuhelin kulkee myös helpommin mukana laukussa tai taskussa.

Vaikka älypuhelinten kamerat eivät vielä toistaiseksi pysty korvaamaan ammattimaisen järjestelmäkameran tarjoamia ominaisuuksia, esimerkiksi uudemmilla iPhone-malleilla saa napattua huviajelun aikana jo varsin uskomattomia kuvia. Riittää, että painat mieleen muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla saat kuvaamisesta enemmän irti.

Vinkkejä kuvien ottamiseen iPhonella huviajelun aikana

Uusien iPhone-mallien kameraa on kehuttu paljon. Kameran laadun ja muiden ominaisuuksien parantuessa myös puhelinten hinta on luonnollisesti noussut. Uusimmista iPhone-malleista saakin pulittaa tänä päivänä lähes tuhat euroa, mikä on tietysti summa, jota kaikki eivät halua ”pelkästä” puhelimesta maksaa.

Jos haluat nauttia uusimpien iPhone-mallien tarjoamasta kuvanlaadusta, voit helposti tilata seuraavan puhelimesi myös käytettynä. Käytettyjä Applen laitteita myyvä mResell tarjoaa Suomen suurimman valikoiman tehdashuollettuja Apple-tuotteita, jotka on kaikki testattu ja huollettu valtuutetun Apple-teknikon toimesta. Kaikkiin laitteisiin sisältyy myös Käyttöturva, jonka ansiosta kuluttaja voi olla varma, että laite toimii odotusten mukaisesti.

Löydät Mresellin valikoimasta käytettynä myös uusimpia ja himoituimpia iPhone-malleja, joiden avulla onnistut aivan varmasti nappaamaan laadukkaita kuvia huviajelun aikana esimerkiksi vauhdissa tai pimeällä. Jotta saisit kameran ominaisuuksista enemmän irti, sinun ei tarvitse olla valokuvaamisen ammattilainen, vaan ottaa yksinkertaisesti käyttöön alla olevat toimivat vinkit.

Aivan ensimmäiseksi kamera kannattaa tallentaa puhelimen pikatoimintoihin. Usein paras hetki kuvalle koittaa juuri silloin, kun sitä vähiten odotat, ja tästä syystä iPhonen kamera kannattaa tallentaa pikatoimintoihin, josta se on helppo avata yhdellä sormen painalluksella.

Seuraavaksi kuvaamisessa kannattaa kiinnittää huomiota valotukseen ja tarkennukseen. iPhonen kameran avulla voit tarkentaa ja säätää kuvan valotusta yksinkertaisesti koskettamalla kuvauksen kohdetta. Jos valotus ei näytä oikealta, voit säätää sitä manuaalisesti lukitsemalla tarkennuksen ja liu’uttamalla sormea ruudulla ylös tai alas. Valotuksen hallintaa kannattaakin opetella jo etukäteen, sillä Applen kameroilla on taipumusta vääristää sitä.

IPhonen kameralla kannattaa lisäksi hyödyntää sarjakuvaustilaa tai vastaavasti Live Photos -kuvia, sillä kyseisen asetuksen kanssa otat parempia kuvia nimenomaan huviajelun aikana, koska kohde liikkuu nopeasti.

Jos et ole täysin tyytyväinen iPhonen kameran omiin asetuksiin, voit kokeilla myös ladata App Storesta erilaisia iPhonelle suunnattuja kamerasovelluksia, jotka tarjoavat usein puhelimen omaa kameraa laajempia muokkaus- ja kuvausominaisuuksia. Näihin sovelluksiin kannattaa luonnollisesti tutustua ennen huviajelua, jotta pystyt hyödyntämään sovelluksen tarjoamia ominaisuuksia monipuolisesti huviajelun aikana!