Motokätköily – ajoreittejä uudella tavalla

Motokätköily – ajoreittejä uudella tavalla

18th joulukuu 2018 Off By kia

Motokätköilyn ideana on se, että motoristit antavat toisilleen vinkkejä parhaisiin ja mielenkiintoisimpiin moottoripyöräilyreitteihin, mutkateistä hienoimpiin, jänniin paikkoihin ja pysähdyspaikoista motoristiystävällisimpiin liittyen. Kätköille ajellessa tutustuu samalla Suomen upeisiin ja monipuolisiin maisemareitteihin. Motokätköilyn kohteissa käynnin jälkeen ne logataan käydyksi, joten perusajatus on hyvin samankaltainen kuin geokätköilyssäkin.

Motokätköilyn aloittaminen on helppoa ja maksutonta, eli luodaan tunnukset ja kirjaudutaan

motocaching -nettisivuille ja /tai kännykkäsovellukseen, ja aloitetaan harrastus. Motokätköjen merkitseminen ja jakaminen muille on helppoa, eli aina kun tuntuu että olisi jokin erityisen mielenkiintoinen tai muuten vain mukava kohde jonka haluaa jakaa muidenkin motoristien kanssa, kannattaa se laittaa kätköksi lyhyen kuvauksen ja koordinaattien avulla motocachingin sivuille. Näin muut sivujen käyttäjät saavat kätkön aarrekartalleen, ja löydettäväksi. Motocaching -sivuilla on kätköjä jo yli 3 000, ja käyntimerkintöjäkin yli 20 000.

Motokätköily on mukava harrastus, sillä siinä voi yksinkin asettaa itselleen tavoitteita ja päämääriä, jolloin ajelun ei tarvitse olla päämäärätöntä pyörimistä vaan ajelulla on kohde. Samalla tulee käytyä paikoissa joihin ei muuten löytäisi tai tulisi ajeltua. Motokätköilyssä järjestetään myös miittejä, joihin voi mennä tutustumaan muihin harrastajiin, ja kätköilemään ja miitteihin voi kerätä vaikka porukan jolloin saadaan hyvä syy mukavalle pienelle moottoripyöräcruisingille. Aikaa kannatta varata, sillä se kuluu kätköillessä nopeasti.