Lähde eräretkelle pohjoiseen

Lähde eräretkelle pohjoiseen

22nd lokakuu 2020 Off By kia

Eräretket ovat yleistymään päin varsinkin, kun ihmiset eivät pääse matkustamaan. Auto kannattaa siis pakata valmiiksi ja ei muuta kuin kruisailemaan pohjoiseen päin. Ennen matkaan lähtemistä on kuitenkin hyvä tarkistaa perusasiat, kuten esimerkiksi renkaan kulumapinta sekä rengaspaineet. Myös öljyt ja muut nesteet tulisi tarkistaa aina ennen pitkiä matkoja. Jos öljyillä on ajettu jo kohtalaisen paljon, ne kannattaa vaihtaa. Näin voi säästää auton moottoria, sillä puhtailla öljyillä ajaminen on aina parempi valinta.

Miten sitten kaikki eräretken tavarat saa mahtumaan autoon? Jos kyseessä on lava-auto, voi lavaa käyttää tavaroiden lastaamiseen. Kätevä lavakate mahdollistaa sen, että tavarat pysyvät takuulla suojassa, eivätkä lentele sinne tänne. Jos kyseessä taas on henkilöauto, kannattaa pohtia tarkkaan, mitä ottaa mukaan. Teltta ja makuupussit ovat pakollisia varusteita, kun yövytään pohjoisen taivaan alla. Sen lisäksi myös retkikeitin on kätevä apu. Kaupoissa on saatavana niin sanottua retkiruokaa, joka vain lämmitetään keittimellä. Näin metsässä syötävä ateria valmistuu nopeasti.

Mitä autolta vaaditaan pitkillä road tripeillä?

Pitkät road tripit vaativat autolta paljon enemmän kuin pelkkä arkipäiväinen ajelu. Auton tulee olla luotettava, jotta pitkälle matkalle uskaltaa edes lähteä. Toki jopa uudet autot voivat mennä rikki, joten mikään auto ei ole täysin varma kestävyyden suhteen. On kuitenkin selvää, että kovin vanhoja ja epäluotettavia autoja ei kannata ottaa alle road tripille.

Road tripillä on hyvä varmistaa bensan tai dieselin riittävyys. Auton takakonttiin voi siis ottaa mukaan kanisterin, jonka täyttää polttoaineella. Näin polttoainetta on aina saatavilla, vaikka se loppuisi metsätiellä. Pohjoisessa bensa-asemien etäisyydet ovat muutenkin osittain pitkiä, joten auton tankkia on hyvä pitää täynnä. Näin voi säästää itsensä ja matkakumppaninsa monelta harmilta. Lisäksi mukana on hyvä olla pieni pullo öljyä kaiken varalta. Myöskään apukäynnistimestä ei ole haittaa. Jos reissuun lähdetään aikana, jolloin yöt voivat olla kylmiä, voi kylmyys syödä auton akun. Tällöin apukäynnistin antaa akulle virtaa ilman, että sitä tarvitsee ottaa toisesta autosta. Vararengas on auton pakollinen varuste. Vararenkaan lisäksi takakonttiin voi sujauttaa renkaan paikkaussarjan. Jos kiviset ja soraiset metsätiet aiheuttavat vahinkoa renkaalle, saa renkaan paikattua vain hetkessä.