Huvimatkailu Suomessa on yleistynyt hurjasti koronan myötä

Huvimatkailu Suomessa on yleistynyt hurjasti koronan myötä

2nd syyskuu 2021 Off By kia

Siinä missä aikaisemmin sadat tuhannet suomalaisperheet ovat pakanneet laukkunsa suunnatakseen vuosittaiselle etelänmatkalleen, on korona viimeisenä parina vuonna ollut monen perheen esteenä tämän tradition toteuttamisessa. Tämä ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi suurena tekijänä seikkailijoiden kahlitsemisessa – itse asiassa päin vastoin! Siinä missä moni etelän turistimaa on ottanut iskua peruuntuneista matkoista, on Suomen turismi vuosikymmenten jälkeen jälleen puhjennut kukkaan, kun matkailevat perheet ovat etelän kohteiden sijaan löytäneet kotimaan aarteita ja käyttäneet rahansa kaukomatkojen sijaan kotimaan matkailuun. Kun tätä miettii hieman tarkemmin, niin sehän käy täydellisesti järkeen: säästät ajassa, matkakuluissa ja kuluissa pitkän pennin, muttet menetä sitä kutkuttavaa tunnetta. Saat nähdä uusia paikkoja ja maistella paikallisia herkkuja kuin ulkomailla konsanaan, paitsi että saatat olla vain muutamien tuntien päässä kotoa. Tämän lisäksi pärjäät kotimaisella kielellä ja valuutalla – mitä muuta voisitkaan toivoa?

Kotimaassa matkustat autolla

Ehkäpä suurin syy kotimaan matkailun edulliseen luonteeseen on se, ettei sinun tarvitse ostaa kalliita matkalippuja koko perheelle. Tämän lisäksi ette tarvitse myöskään matkustamiseen kelpaavia koronatestejä, jotka maksavat jopa 300 euroa per henkilö, sillä ette missään kohtaa poistu Suomen rajojen sisäpuolelta. Kotimaassa matkat taittuvat lentojen sijaan kätevästi autolla, sillä Suomen kaltaisessa maassa välimatkat ovat kohtuulliset ja perheen pienimmätkin malttavat istua niiden ajan, etenkin jos matkan aikana pidetään taukoja ja pysähdytään useampaan kohteeseen. Monelle on tullut jopa yllätyksenä, kuinka monta upeaa kohdetta Suomesta löytyykään. Tämän artikkelin lopulla listaamme muutamia upeita kohteita Suomesta, joita et halua missata. Niissä ollessasi todellakin tunnet olevasi ulkomailla, jopa niin paljon, että saatat unohtaa todellakin olevasi edelleen Suomen maaperällä!

Vaikka monella saattaakin olla se ajatus, että kylmä ja kolkko Suomi sopii kotimaan matkailuun vain ja ainoastaan kesällä, voi matkalaukku olla pakattuna ympäri vuoden – maastamme löytyy nimittäin loistavia kohteita aivan jokaiseen neljästä vuodenajasta. Halusit sitten nauttia kevään kukkaloistosta, kesän valoisista illoista, syksyn henkeäsalpaavasta ruskasta tai talven lumisista leikeistä, löytyy sinulle taatusti kotimaastamme kohde, joka ei jätä kylmäksi… paitsi tietenkin talvella, mutta tällöinkin tilanteen voi korjata kupillisella kuumaa kaakaota!

Suomen tiet ovat hyvin hoidettuja ja hyvälaatuisia, eikä polttoainekaan maksa paljoa verrattuna lentolippuihin – siksi kotimaassa matkaillessa koko perheen loma tulee jopa tuhansia euroja edullisemmaksi! Puhumattakaan siitä, että matkan varrella tulee nähtyä paljon oman maan luontoa ja yllättäviäkin nähtävyyksiä. Kuka tietää, millaisia kohteita saattaa tulla löydettyä ihan sattumalta!

Nämäkin kohteet löydät Suomesta

Saiko tämä artikkeli sinut miettimään, mitä nämä Suomen mahtavat nähtävyydet sitten ovat? No, emme jätä sinua tyhjän päälle, vaan heitämme vinkin jokaiseen vuodenaikaan!

Kevät

Keväällä parhaaseen loistoonsa pääsevät tietenkin Suomen lukuisat kasvitieteelliset puutarhat, joiden upea väriloisto saa loistaa sateenkaaren väreissä kevään ensimmäisissä auringonsäteissä paistatellessaan. Ota siis ihmeessä suunnaksi nämä puutarhat – ne ovat paitsi kauniita, myös opettavaisia!

Kesä

Tiesitkö, että Suomesta löytyy koko Pohjoismaiden upein hiekkaranta? Porin Yyterin hiekkadyynit saavat sinut unohtamaan, että varpaasi ovat todellakin kotimaan maaperällä. Tämän jälkeen et enää halaja ulkomaille!

Syksy

Suomen ehkäpä kauneinta aikaa on monen syysihmisen mielestä yksiselitteisesti ruska, ja kansallispuistoissa jos missä se pääsekin täyteen loistoonsa. Ota siis suunnaksi omaan osaamiseesi sopiva kansallispuisto, ja nauti Suomen luonnon kauneimmasta värikirjosta.

Talvi

Talvi, joulu, joulupukki. Tarvitseeko enempää sanoa? Joulupukin kylä ja muut Pohjoisen nähtävyydet kuuluvat ehdottomasti talveen, eivätkä ne ole kuin ajomatkan päässä kotoasi!