Geokätköillen ympäri Suomen

Geokätköillen ympäri Suomen

19th toukokuu 2019 Off By kia

Geokätköily on mainio harrastus jos haluaa tutustua erilaisiin paikkoihin ympäri Suomen. Kohteeksi voi vaikka asettaa itselleen sopivan päätepisteen ja matkalla sinne voi poimia matkan varrelle osuvat geokätköt. Aikaa tällä tavoin matkaamalla toki saa kulumaan helposti tuntikausia, ja lyhyehkökin matka voi viedä aikaa vaikka koko päivän, jos kätköjä on runsaasti tai ne ovat hankalammissa paikoissa.

Geokätköilyn ideana on lyhyesti se, että geokätköilyharrastajien

internetsivujen kautta tai suoraan puhelimen geokätkösovellukseen rekisteröitymällä ja sisäänkirjautumalla saa käsiinsä lukuisten geokätköjen koordinaatit ja kuvausta kätköstä, joiden perusteella sitten kätköjä etsitään ja niitä löydettäessä kätköt logataan kätkössä olevan fyysiseen lokikirjaan sekä kännykän sovellukseen. Geokätköt tulevat näkyviin nykyisin näppärästi suoraan kännykän sovelluksen karttapohjaan näkyviin, ja kätkön lähistölle on siten yleensä melko helppoa löytää. Haasteena onkin sitten varsinainen kätkön etsiminen alueelta, sillä kätköjen piilotuksessa on monenmoisia niksejä, jotka tosin oppii kyllä tunnistamaan pikkuhiljaa harrastuksen edetessä.

Geoätköilyharrastuksen parhaita puolia on juuri se, että kätköjen perässä tulee mentyä mitä erikoisempiin paikkoihin, joissa ei muuten tulisi tuskin käytyä. Kätköilyssä tulee tutustuttua esimerkiksi luoliin, sodan aikaisiin bunkkereihin, metsissä oleviin luontonähtävyyksiin, historiallisiin muistomerkkeihin ja kaupunkien jännimpiin porttikongeihin ja turistien silmien ulottumattomissa oleviin salaisiin paikkoihin. Kätköillessä tulee kierreltyä ympäri Suomen erilaisia upeita maisemareittejä ajellen ja niiden varrella oleviin kyliin tutustuen.