Autolla kruisailu

Autolla kruisailu

13th joulukuu 2019 Off By kia

Autolla kruisailu on monen mielestä mukava harrastus. Erityisesti nuorten keskuudessa autolla ajelu kavereiden kanssa on suosittua ajanvietettä. Kuitenkin myös monet vanhemmat autoilijat nauttivat ajamisen tuomasta vapauden tunteesta. Mikä autolla ajelussa sitten oikein viehättää ja mitä kannattaa muistaa, kun lähtee kavereiden kanssa autoajelulle? Lue tästä artikkelista parhaat vinkit autokruisailuun.

Huolehdi, että auto on kunnossa

Autosta on pidettävä hyvää huolta. Mikään ei ole inhottavampaa kuin jäädä tien laitaan, kun auto hajoaa. Siinä voi mennä sormi suuhun, jos on vaikkapa ajellulla keskellä talvea ja auto tekee tenän. Lumisade ja pakkanen voivat viedä hyvin nopeasti innon autolla ajelusta, jos joudut kulkemaan loppumatkan jalan. Huolla siis autoasi säännöllisesti ja tarkasta öljyt ja jäähdytinnesteet. Kun autoa on huollettu, on paljon mukavampi lähteä liikenteeseen kun tietää, että auton perustoiminnot on turvattu. Sille ei tietysti voi mitään, jos joku auton osa silti hajoaa, vaikka huollot olisikin tehty. Se on sitten jo huonoa tuuria, eikä sen kannata antaa liiaksi lannistaa.

Monilla nuorilla on yleensä joku hieman vanhempi auto, mutta siitä kannattaa silti pitää hyvää huolta. Voi syntyä ajatus, että vanhempaan autoon ei kannata upottaa rahaa, mutta tosiasia on, että kun huolehdit autosta hyvin niin ajokilometrejäkin kertyy enemmän. Nuoret suosivat kruisailuautoina monesti vauhdikkaiksi ja urheilullisiksi miellettyjä merkkejä, kuten BMW ja Audi. Myös japanilaiset merkit ovat monesti nuorten suosiossa, koska niiden hinta käytettynä on varsin kohtuullinen ja silti laatu on ihan hyvällä tasolla. Näitä ovat muun muassa Toyota ja Nissan.

Jos lähdet kavereiden kanssa ajelulle, huolehdi siitä, että kaikilla on turvallista matkustaa. Ota autoon vain sallittu määrä matkustajia ja huolehdi, että kaikki käyttävät turvavyötä. Vaikka voisi tehdä mieli vähän näyttää kavereille ajotaitojasi ja auton kiihtyvyyttä, on hyvä silti muistaa liikennesäännöt ja noudattaa niitä. Näin pääsette vielä uudestaankin kruisailemaan autolla.

Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka

Autolla ajelussa tärkeintä ei monestikaan ole päämäärä vaan matka, jonka saa tehdä. Jotkut nauttivat silkasta ajamisesta, joku taas haluaa katsella maisemia. Monelle autolla ajaminen on tapa rentoutua, siinä missä joku rentoutuu kirjaa lukemalla tai elokuvaa katsomalla. Joku taas tykkää tehdä remonttia kotonaan ja katsella, kun uusi parketti kiiltää asennettuna. Auton tasainen hurina ja vaihtuvat maisemat ovat kuitenkin mitä parhain tapa saada ajatukset irti arjesta.

Autolla voi ajella vaikkapa kotipaikkakuntaasi ympäri, tai sitten voit lähteä ajelulle jonnekin hieman kauemmaksi ja palata sitten takaisin. Monesti erityisesti nuoret tapaavat kavereitaan huoltoasemilla tai markettien parkkipaikoilla. Siellä on yleensä hyvin pysäköntitilaa, jossa voi nähdä muita kavereitaan, jotka ovat lähteneet ajelulle. Joskus voidaan nähdä kavereita jossain parkkipaikalla ja lähteä sen jälkeen yhdessä ajelulle. Matkaa on mukava taittaa yhdessä ja pysähtyä taas juttelemaan jonnekin seuraavalle parkkipaikalle.

Jotkut perheet taas tykkäävät käydä esimerkiksi sunnuntaiajelulla. Silloin ajellaan vailla tarkkaa päämäärää ja tarkoitus on katsella maisemia ja saada ajatukset hetkeksi pois arjen keskeltä. Lapsillakin on mukavaa takapenkillä, kun laitetaan radiosta jotain kivaa musiikkia ja käydään katsomassa vaikka jotain uusia paikkoja ja maisemia. Kotiinkin on taas sitten kiva palata, kun on nähnyt vähän muutakin.