Autolla ajelu

Autolla ajelu

7th maaliskuu 2020 Off By kia

Autolla ajelu on perinteisesti suosittu harrastus etenkin nuorten keskuudessa. Se on hyvä tapa tavata kavereita ja viettää aikaa heidän kanssaan. Onpa moni voinut löytää itselleen tyttö- tai poikakaverinkin kun on ollut kaupungilla ajelemassa autollaan. Nuoret yleensä suosivat hieman vanhempia autoja niiden halvemman hinnan takia, ja tällaisia nuorten autoja näkeekin paljon tien päällä ja markettien parkkipaikoilla. Voiko uudellakin autolla harrastaa kruisailua? Entä millainen olisi optimaalinen auto, jos harrastuksena on autolla ajelu? Pitäisikö hankkia suoraan sähköauto? Moni kysymys saattaa askarruttaa mieltäsi, jos olet harkinnut alkavasi harrastamaan autolla ajelua. Lue tästä artikkelista eteenpäin, niin kerromme kaiken oleellisen, mitä sinun tulee tietää autokruisailusta. Kerromme myös parhaat vinkit missä kannattaa ajella ja millaisella autolla. Ehkä saat tästä itsellesi kokonaan uuden harrastuksen tai ainakin osaat huomioida tietyt asiat seuraavan kerran kun lähdet ajamaan autolla pidempää matkaa. Hyppää siis kyytiin!

Autolla ajelu

Moni ajaa pitkiä automatkoja esimerkiksi työn puolesta. Moni myyntimies kiertää ympäri Suomea asiakkaiden perässä. Yrittäjä taas voi tarvita autoa tavaroiden kuljetukseen tai asiakaskäyteihin. Tässä tapauksessa on ehkä haettu yrityslainaa, jotta saadaan liiketoimet rullaamaan. Jotkut taas taittavat päivittäin pitkän työmatkan työpaikalleen ja eräät saattavat ajella autolla ihan harrastuksena. Olipa syysi sitten mikä tahansa, on tiettyjä asioita, mitä kannattaa huomioida kun lähdet ajelemaan autolla. Tankki kannattaa aina lähtiessä tarkastaa, onko bensiiniä tai dieseliä tarpeeksi. Jos sinulla on allasi jo sähköauto, kannattaa tarkistaa onko akussa riittävästi varausta. Kannattaa siis poiketa bensa-aseman kautta, mikäli tarve vaatii. On paljon huolettomampi ja mukavampi lähteä liikkeelle, kun tietää että bensa ei lopu ihan saman tien. Kukapa haluaisi jäädä tien poskeen kun bensa on loppunut, eikä bensa-asemaa olekaan löytynyt ihan saman tien.

Kun lähdet ajamaan niin tarkista myös että auto on päällisin puolin kunnossa, mittaristossa ei pala mitään merkkivaloja, eikä autosta kuulu mitään epäilyttäviä ääniä. Oudot äänet voivat olla merkki teknisestä viasta ja silloin auto pitää viedä huoltoon.

Millainen auto kannattaa hankkia?

Auton hankinta on aina aikaa vievä prosessi. Jotkut toki saattavat ostaa auton aivan hetken mielijohteesta, mutta yleensä sitä mietitään hieman pidempään. Jos olet hankkimassa ihan ensimmäistä autoasi, niin kannattaa yrittää löytää jokin hyvän hinta-laatu-suhteen omaava auto. Tällöin sinulla on vielä monia kilometrejä edessäsi, eikä auto hajoa ainakaan todennäköisesti heti seuraavana päivänä.

Jos sinulla on sijoittaa autoon hieman enemmän rahaa, niin voit puntaroida auton eri ominaisuuksia mitä mahdollisesti tulet tarvitsemaan. Jos reissaat paljon ja sinulla on käyntiä vaikkapa Lapissa, niin voi olla hyvä hankkia nelivetoauto. Sellaisella pääsee etenemään hieman haastavammissakin maastoissa ja lumihangessa. Jos taas tiedät, että ajat pääasiassa kaupungissa lyhyitä matkoja, voi jokin pienempi city-auto tulla kysymykseen. Myös sähköauto voi olla hyvä hankinta, jos sinulla on siihen varaa. Moni haluaisikin hankkia itselleen sähköauton, mutta niiden suhteellisen korkea hinta on vielä rajoittanut kyseisten autojen yleistymistä.

Autolla voi siis ajella ihan harrastuksena vaikka kavereiden kanssa, mutta moni ajaa autolla työkseen tai lomamatkoille. Huolehdi siis siitä, että allasi on tarpeitasi vastaava menopeli.