Autolla ajelu ilman päämäärää

Autolla ajelu ilman päämäärää

3rd joulukuu 2018 Off By kia

Mitä on Cruisaileminen?

 

Internetin ihmeellinen maailma, ja sekä suomalaiset että ulkomaiset autoharrastajat ovat sitä mieltä, että cruisailu on mukavaa autolla ajelua vailla mitään päämäärää, jossa voi nauttia ainoastaan auton omistamisen tuomasta vapaudesta. Suomalaisissa sääoloissa cruisailu kuuluu tavallisimmin kesään, jolloin ympäri Suomen järjestetään erilaisia cruisailu-tapahtumia.

Cruisailla voi myös traktoreilla esimerkiksi maaseudun omissa kesäjuhlissa tai vaikkapa kaupungissa. Traktorin kunnossapitoon ja huoltoon

kellfrikaikki tarvittavat asiat tarjoaa

Amerikanautoilla, eli hienoilla jenkkiraudoilla kruisailu on monien mielestä parasta autolla ajelua paikasta A paikkaan B.

Kesäisiä kokoontumisia

Keväisen auringonpaisteen helliessä pääsevät vauhtiin ensimmäiset Cruisailutapahtumat Suomessa. Autoiluharrastajat ympäri Suomen kerääntyvät paitsi ajamaan myös pitämään yhdessä hauskaa esimerkiksi meren rantaan tai leirintäalueelle. Kokoontumispaikkana isoimmissa kaupungeissa voi olla vaikkapa tori, johon autoja mahtuu enemmänkin kerralla. Viihtyisä cruisailutapahtuma järjestettin jo neljättä kertaa Kaipolassa vuonna 2017. Pääkaupunkiseudulla, eli käytännössä Helsingissä cruisaillaan useimmiten Kaivopuiston kauniilla rannalla tai vanhalla jäähallilla.

Stadin Cruising on tunnettu tapahtuma kaikkien suomalaisten alan harrastajien keskuudessa.

Huikea tapahtuma on järjestetty vuosittaiseen tapaan perinteisesti Helsingin kauppatorilla. Autoharrastajien keskuudessa tapahtuma on todella suosittu, ja kauppatorilla sekä keskustassa voi nähdä silmiähivelevän upeita amerikanrautoja. Kokoontuminen kestää alkuillasta useimmiten aina keskiyöhön asti. Pääsiäisenä suurta yleisöä riemastuttaa perinteinen American Car Show, joka vuonna 2018 järjestettiin jo 41. kerran. Tapahtuma on järjestetty vuosittain aina vuodesta 1978 alkaen. Näyttävien amerikanautojen lisäksi esillä on muutamia huikeita monster-autoja sekä näyttäviä rekkoja. Tampereella järjestetään vuosittain, eli aina huhtikuun lopulla Hot Rod & Rock Show, joka on esillä upeaa jenkkiautojen ja muiden nostalgisten autojen kermaa. Paikanpäällä on aina myös tuning -osasto, johon kannattaa myöskin tutustua. Lahden Classic Motor Show on myös yksi unohtumattomista kesäisistä autoharrastajien suosikkitapahtumista.

Tuning, eli säätäminen tai virittäminen on auton ja minkä tahansa muun

kulkuvälineen suorituskyvyn parantamista.

Tunnettu termi “tuning” tarkoittaa suomen kielellä aina kaikkea ajoneuvoon kohdistuvaa muokkausta. Kansainvälisesti katsottuna tuning -termi tarkoittaa auton ajo-ominaisuuksien ja moottorin toiminnan parantamista.

1. Sleeper tarkoittaa erittäin tehokasta autoa, jonka ulkonäkö pidetään varsin huomiota herättämättömänä ja hyvin vakaana.

2. Racer tarkoittaa aina kilpa-auton tyyppistä ajoneuvoa, joka on riisuttu kaikesta turhasta.

3. Drifter on takavetoinen ja kevyt kilpa-auto drifting-kilpailuita varten.

4. Showcar on erittäin tyylikäs ja näyttävä ajoneuvo autonäyttelyihin.

Useammat näyttelyautot ovat osavalmistajien esittelyautoja. Monilla yksityisten henkilöiden omistamilla näyttelyautoilla on takanaan rahakkaita sponsoreita, joiden tarjoamista ja hankkimista osista auto rakennetaan.

5. Styling alakulttuurina on keskittynyt ajoneuvojen ulko- ja sisäpuolen paranteluun ja näyttävämmäksi rakenteluun. Autojen korin muutoksiin on käytetty muovia sekä lasi- ja hiilikuitua. Autossa on usein AV-laitteistoa sekä tehokkaat stereolaitteet.

6. Rat tarkoittaa alakultturia, jossa auton maalipinnan pitää olla ruosteinen ja ajoneuvon näyttää muutenkin kovin köyhältä.

7. Stance on tunnettu kansainvälisesti kovin omintakeisena alakulttuurina,

jossa auto madalletaan melkein ajokyvyttömäksi. Kyseisillä ajoneuvoilla

cruisaillaan hiljaa ja hitaasti edeten.

8. OEM -tuunaustyyli tarkoittaa, että ajoneuvossa on käytetty ainoastaan tietyn konsernin tai merkin alkuperäishenkisiä tai alkuperäisiä osia.

Tyyliä käytetään useimmiten saksalaisvalmisteisiin autoihin kuten Audi, Volkswagen, Mercedes Benz ja BMW.

9. JDM, eli Japanilaisvalmisteisia autoja on varusteltu aina Japanin ulkopuolella olemaan japanilaisten ajoneuvojen kaltaisia.