Amerikan matkalla

Amerikan matkalla

22nd huhtikuu 2019 Off By kia

Matkustaminen Yhdysvaltoihin

Suomesta Yhdysvaltoihin mennään yleensä lentäen, joko suoralla lennolla suurimpiin kaupunkeihin tai sitten konetta vaihtamalla joko Euroopassa tai Yhdysvaltojen sisällä. Hintoja ja matkustusaikoja

kannattaa vertailla, sillä joskus voi hinnassa säästää pitkän pennin ottamalla Euroopassa koneen vaihdon, mutta toisaalta lentojen välinen odotusaika voi venyä pitkäksikin jolloin se syö aikaa muulta matkalta. Keskimäärin suora lento esimerkiksi Helsingistä New Yorkiin maksaa viitisensataa euroa.

Majoittuminen

Majoituksen hinnoissa on luonnollisesti suuria eroja Yhdysvalloissa kaupungista ja majoituksen tasosta riippuen. Huomattavaa myös on että Amerikassa ei hotellimajoitukseen läheskään aina sisälly aamiainen, kuten olemme Suomessa tottuneet. Erikseen otettaessa aamiainen saattaa olla yllättävän kallis, joten jos se on päivän tärkein ateria, niin kannattaa asettaa aamiaisen sisältyminen huoneeseen yhdeksi valintakriteeriksi. Edullisimmillaan kohtuutasoisen majoituksen voi saada muutamalla kymmenellä eurolla per yö.

Yhdysvalloissa voi kulkea paikasta toiseen joko vuokraamalla auton, bussilla, junalla tai maan sisäisillä lennoilla. Tieverkosto on hyvä ja vuokra-autolla on helppo päästä kaikkialle. Myös bussiverkosto on kattava, bussit mukavia ja matkanteko helpooa. Bussilla kulkeminen on myös edullista. Bussilla pääsee helposti kulkemaan vaikka maan halki, sillä Amerikassa on useita maan sisäisiä yhteyksiä tarjoavia bussifirmoja. Myös junaverkosto Yhdysvalloissa on kattava, ja junayhtiö Amrak kuljettaa matkustajia yli 500 kohteeseen eri osavaltioiden välillä. Myös maan sisäisiä lentoja saattaa saada yllättävän edullisesti, sillä hintakilpailu on kovaa.