Road trip jenkeissä -vinkit cruisailuun

Road trip jenkeissä -vinkit cruisailuun

27th kesäkuu 2018 Off By kia

Yhdysvallat on valtavan suuri maa, ja välimatkat siellä ovat pitkiä. Sen vuoksi valmistautuessa

cruisailumatkalle on hyvä ottaa huomioon erinäisiä seikkoja, joita ei välttämättä Euroopan mittakaavassa tule niin ajatelleeksi.

Etäisyydet

Etäisyydet ovat pitkiä ja niiden varrella on paljon nähtävää, joten liikaa kilometrejä (Yhdysvalloissa pituusmitta on maili) ei kannata ahnehtia per päivä, ja taukopaikkojen sijainnit sekä yöpymispaikat kannattaa suunnitella maltillisen päiväajomatkan mukaan. Hyvä päivämatka voisi olla noin 300 kilometriä (vajaa 190 mailia) per päivä.

Auton vuokraus

Yhdysvalloilla auton vuokrauksen ikäraja on useimmiten 21-25 vuotta, ja tätä nuoremmilta veloitetaan yleisesti lisämaksu. Myös vero tulee autonvuokraushinnan päälle, joten nämä on hyvä huomioida budjetissa.

Mitä isompi ja komeampi kaara, sen kalliimmat ovat todennäköisesti polttoainekulut. Ja kun kilometrejä tulee runsaasti, on maltti valttia eli kannattaa valita economy-luokan auto jos polttoainekuluissa on tarve säästää.

Jenkeissä on hyvät mahdollisuudet nauttia avoautolla cruisailusta, eli jos matkatavaraa on kohtuullisesti ja reissu osuu hyvän sään aikaan, kannattaa harkita avoautoa.

Auton vuokrat ovat edullisempia lännessä, joten Route 66 tulisi ajaa lännestä itään jos haluaa hyödyntää hintaedun (perinteisesti ajetaan idästä länteen).

Majoitus

Jos on tarkoitus pysähtyä pienemmissä paikoissa joissa on motelleja tai retkeilyalue, ei majoitusta tarvitse varata yleensä etukäteen. Mutta suosituissa turistikaupungeissa kuten Grand Canyon tai Las Vegas, kannattaa ehdottomasti tehdä majoituspaikasta varaus etukäteen.