Kauneinta Baijeria etsimässä

Kauneinta Baijeria etsimässä

6th syyskuu 2018 Off By kia

Baijer

Eteläisessä Saksassa sijaitseva Baijerin osavaltio on maan toiseksi suurin osavaltio, jonka pääkaupunki on Munchen. Baijerin historiaan kuuluu lukuisia kuninkaallisia, herttuoita, keisareita ja katolisia munkkeja, ja heidän vaikutuksensa ulottuu tähän päiväänkin sillä sen upeina historiallisina nähtävyyksinä on lukuisia linnoja, luostareita, alppimaisemia ja ihania pikku vuoristokyliä.

Baijer on tunnettu paitsi oluistaan, myös makkaroistaan, ja esimerkiksi olutkaupunki Bamberissa on peräti yhdeksän panimoa. Baijeriin on kuitenkin parasta tutustua autolla kulkien, ja siellä kulkeekin peräti kaksi kuuluisaa matkailutietä, Romanttinen tie sekä Baijerin Alppitie. Matkaan kannattaa varata aikaa pysähdyksille ja yöpymisille, jotta myös kuljettajalla on mahdollisuus nauttia Baijerilaisen keittiön ja panimoiden antimista.

Romanttinen tie

Romanttinen tie alkaa Wurtsburgista, jossa sijaitsee komea barokkipalatsi Wurtsburgin linna. Matka kulkee läpi autenttisen keskiaikaisen Rothenburg ob der Tauberin pikkukaupungin kuin myös Dinkelsbuhlin ja Nördlingenin kautta, keskiaikaisia viehättäviä kaupunkeja nekin. Umin museossa sijaitsee maailman vanhin patsas, jolla on ikää 40 000 vuotta. Leijonamies löytyi luolasta vuonna 1939.

Romanttisen tien lopussa sijaitsee maailman kaunein linna, oikea prinsessa Ruususen linna Neuschwanstein. Linnaa rakennettiin vuosina 1868 – 1892, ja kuningas Ludwig II rakennutti linnaa itselleen kodiksi. Ludvig oli täysin lumoutunut Wagnerin musiikista j linnassa hänen oli tarkoitus asua rauhassa ja kuunnella Wagnerin sävellyksiä. Ludvig eleli omassa mielikuvitusmaailmassaan, ja linnan rakentaminen tyhjensikin valtion rahakirstun, eikä kuningas ehtinyt loppujen lopuksi asustella mahtiluomuksessaan vuottakaan, kun hänet syrjäytettiin asemastaan.

Baijerin Alppitie

Neuschwansteinin linnan lähistöltä alkaa puolestaan Baijerin Alppitie, joka on 450 kilometriä pitkä reitti Bodenseen järveltä Königsseen järvelle. Matkan varrella sijaitseva alppikaupunki Garmisch-Partenkirchen sijaitsee Saksan korkeimman vuoren juurella ja on tunnettu Euroopan mäkiviikon uudenvuodenpäivän kilpailun pitopaikkana. Historiallisia nähtävyyksiä ja upeita alppimaisemia on luvassa tälläkin reitillä, ja aikaa kannattaa varata matkantekoon pari päivää.